Reportage vlucht overwinnaar 2022.


Comb. Vredeveld-Leemhuis pakken de winst op de jonge duiven vlucht Marche J-33. Van harte gefeliciteerd met de overwinning.

HALLO ,HIER EEN BERICHTJE VAN DE COMBINATIE VREDEVELD-LEEMHUIS

IK  ZELF BEN HARM VREDEVELD EN DOE SAMEN  DE DUIVEN MET ROBERT LEEMHUIS ,BIJ HEM ZIJN OOK DE HOKKEN GEHUISVEST.

NA EEN GOEDE AANLOOP NAAR HET JONGE DUIVEN SEIZOEN, EN OOK EEN GOEDE EERSTE VLUCHT,KWAM ER PLOTSELING EEN KINK IN DE KABEL 

DUIVEN WAREN PLOTSELING UIT HUN DOEN, NADAT  DE VORIGE AVOND BIJ EEN MAANDELIJKSE CONTROLE  ALLES NOG GOED WERD BEVONDEN,DUS WAAR KAN ZOIETS DE OORZAAK VAN ZIJN ',WE DENKEN DAT ZE TOCH WAT OPGELOPEN HEBBEN IN DE MANDEN MAAR ZEKER KUN JE NERGENS VAN ZIJN DUS DOORZETTEN MAAR ,TOEN OOK NOG HET BEFAAMDE ONE EYE COLD ERBIJ EN DAT GAF AL MET AL EEN PAAR WEKEN MOELIJKHEDEN ,DE VLUCHT UITSTEL IS ALTIJD JAMMER MAAR KWAM ONS GOED VAN PAS.

DE OVERWINNIG VAN MARCH WAS EEN WELKOME OPSTEKER {MET HET NODIGE GELUK} MAAR HET SPREEKWOORD ZEGT ZONDER GELUK VAART NIEMAND WEL AFGELOPEN WEEK OP DE BIJDE WEERTS IN BEIDE CATOGORIEN 1E IN RAYON 5 DUS HET LIJKT WEER GOED ,WE GAAN DE DUIVEN NOG 1  MEEDOEN OP CHAMPIONS DE CHAMPAGNE EN DAAR SLUITEN WE HET SEIZOEN MEE AF ,HOPELIJK WORDT DAT EEN MOOIE VLUCHT.WE GAAN HET ZIEN.    Kees Mooiweer uit Emmen wint met grote overmacht de overnachtvlucht Bergerac A-28 met zijn duivin "LYNN". Van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

Hallo, ik ben Kees Mooiweer uit Emmen.

Twee jaar gelden ben ik volledig overgestapt naar de overnachtingsvluchten. De basis duiven zijn voor 80% Red Bullens van Gerard Koopman verder aanvullend H. Hoeks, Coen van Haarlem en Jan Grootoonk. We zijn heel blij met onze duif Lynn. Die uit onze topkweker komt Achilles rechtstreeks van C & G Koopman.

Zij pakte de 1e NPO 3e sector 4 en 15e nationale van 25.580 duiven.

 

Met vriendelijke groet,

 

Kees Mooiweer C & G. Koopman uit Ermerveen, pakt opnieuw de winst dit keer op de zware dagfondvlucht Vierson E-27. Het was hun topduivin "LADY SUNSHINE" die als snelste haar hok wist te bereiken . Wederom van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

Het was één van onze beste wedstrijden van dit jaar qua vroege prijzen en hoog prijspercentage. Voor ons was het echt genieten die zaterdag. 

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

  

 

John KoopmanDaniel Kreileman Nieuwleusen pakt de winst op de overnacht vluchten, Ruffec A26 en Cahors A27. Grote klasse...!!! Van harte gefeliciteerd met deze overwinningen.

De aanleiding van dit verslag is een 1ste in FNN op Ruffec en een week later een 1ste in FNN op Cahors. Een prestatie waar ik best trots op ben, in een fondclub wat voor mij echt een toegevoegde waarde heeft.

De duivensport beleef ik samen met Marianne, zij verzorgd hier de jongen, en traint de vliegploeg het laatste deel van de training. Deze moeten hier 2x per dag een uur trainen. Dit resulteert erin dat ik volledige focus op de vliegploeg heb.

 

De winnende duif van Cahors is een duivin van 2019, welke als 2-jarige ook al een 3rde nationaal S4 vloog op een zware Dax. Het is een iets grotere, goedgebouwde, eigenwijze duivin, met een eigenaardig karakter. Dwz wij zijn geen vrienden…. Persoonlijk hou ik wel van duiven die bijzonderheden in hun karakter hebben. Voor mij op het hok een witte raaf. Zij was ingekorfd op het nest, net als al mijn 30 koppels, maar deze had toevallig een jong van 6 dagen, waar ik ze veelal op 10-14 dagen broeden speel.

 

Zoals gezegd speel ik met ongeveer 30 koppels, deze zitten allemaal in 1 afdeling van 4 meter bij 3 meter diep. Deze afdeling is voorzien van mechanische ventilatie volgens het principe van Steven van Breemen en geoptimaliseerd door Harm Kuipers en Willem Mulderij en ondergetekende. Met zijn drieën delen we dan ook veel info, gedachten en duiven. Willem is kort geleden verhuisd naar Wierden en Harm is ook nog niet zolang bezig in Borne, maar van deze mannen gaan we zeker nog veel horen!

 

Al mijn duiven komen bij Willem vandaan, ook de ouders van de winnares.  Haar vader was hier een goede vliegduif  en haar moeder is een nestmaat van mijn 3rde nationaal S4 St.Vincent.

Willem heeft een (kweek)hok met enorme sterke duiven. Het is me dan eigenlijk ook een raadsel hoe Ruffec (lees:dagfond) zo goed ging hier, met een 2de in de sector. Normaliter geldt, hoe zwaarder,hoe beter. Ook gezien de aanloop naar deze vluchten. Duiven hadden het lastig op de korte vluchten, veel gewonden, verbroken neststanden etc. Limoges en St.Vincent in iets mindere mate waren dan ook niet goed genoeg.

 

Voor wat de medische verzorging en algehele verzorging: Ik ga voor de vluchten naar Nanne Wolff en probeer dat na de derde vlucht opnieuw te doen. Duiven worden behandeld tegen Geel en Ornithose en krijgen in het najaar een paratyphus kuur of zoals dit jaar, alleen de enting.

 

De duiven gaan vanaf vlucht 1 met alle vluchten mee en in het hok vinden ze het voer van Matador. Ik voer Matador Fond, Turbo en HE. Hiermee probeer ik ze op te voeren naar de vlucht toe. Verder staat in het hok ViSpuMin, Vitamineral en veel vers grit.  Eigenlijk wordt het schema steeds simpeler.

Goede duif, hard trainen en spelen, rust en goed eten. Met name dit systeem zal voor marathonduiven beter werken, dan voor de programma-duiven.

 

Tot slot, specialisatie en marathon is hier de uitkomst geweest icm beperking van tijd. Het plezier in onze toch al mooie sport is daardoor alleen maar meer geworden!

Succes allemaal!M.M Rittersma uit Zuidlaren pakt de winst op Saulieu E-25 met zijn duivin de "Strakke 55" Van harte gefeliciteerd met deze prestatie.

Mijn naam is Menko Rittersma. Ik ben 41 jaar, getrouwd en vader van 3 kinderen. We wonen sinds 2019 in Zuidlaren. Ik ben jurist en als docent en onderzoeker verbonden aan de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen. Via broer Rutger ben ik als jeugdlid in Dalfsen in de duivensport terecht gekomen. Door drukke werkzaamheden en gezin ben ik tijdelijk gestopt om in 2018 weer te beginnen en eigenlijk echt vanaf de verhuizing naar Zuidlaren in 2019. Sinds vorig jaar zit ik ook in het landelijk bestuur van de NPO. Na een roerige periode hebben we de rust teruggebracht en kunnen we werken aan belangrijke zaken om de sport ook voor de toekomst te behouden. Ik draag daaraan graag bij en bovendien is aan de zijlijn commentaar leveren niet mijn stijl.

De verwachtingen waren niet hooggespannen omdat het dit seizoen nog niet gaat zoals ik wil. De duiven en dus ook de uitslagen waren niet zoals het volgens mij kan. Wel had ik s ochtends al de 1e van Venlo in de eigen sterke en gezellige club PV de Vliegers Annen en toonden de duiven zich beter in de week. Ik had net op de meldlijst gezien dat ik om 14.07 moest klokken toen om 14.05 de duivin 20-255 over mijn hoofd recht uit het zuiden kwam aanstuiven. Ik kon het nauwelijks geloven. Er kwamen vervolgens ook geen meldingen bij in het noorden. Mijn tweede en derde zaten er in het noorden ook nog goed bij en uiteindelijk 10 van 19 prijs.

 

De duivin werd gespeeld op totaal weduwschap en is elke week mee geweest. Dit was haar 8e prijs op 10 vluchten. Ze was al eens eerder vroeg op midfond en dagfond als jaarling. Ze komt uit een hele goede duivin die ik gekweekt heb uit twee duiven die ik van Peter van der Haar heb gekregen(!). De vader komt rechtstreeks van Auke van der Deen. Zie de stamkaart. Ik geef mijn duiven in principe geen antibiotica, maar dit seizoen heb ik toch moeten ingrijpen voor het geel en voor de zekerheid ook de luchtwegen. Qua voer weinig bijzonderheden, de duivinnen worden wat krapper en lichter gevoerd dan de doffers en beide worden voor de dagfond energierijker opgevoerd. Ik heb al allerlei (niet medicinale) supplementen gebruikt, maar of het helpt? Ik ben er nog niet over uit. De hobby wordt er iig niet betaalbaarder door! Ik denk dat we het toch vooral in goede duiven moeten zoeken en natuurlijk moet je hok goed zijn. Ik hoop dat deze overwinning anderen in met name het noorden van afd. 10 aanspoort om (weer) mee te doen op de dagfond. Als je niet meedoet kan je ook niet winnen!C & G. Koopman pakken de winst op de overnachtvlucht Bergerac A24 met ËLIUD". Van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

Val ons maar zo vaak lastig als je wilt! Want als jij ons lastig valt hebben wij goed gevlogen ;)

 

Bij deze de stamkaart en foto van “ELIUD”.

 

Wij zijn ontzettend blij met dit resultaat. 28e nationaal tegen 12018 duiven is natuurlijk iets om heel erg trots op te zijn. 

 

met vriendelijke groeten,

 

 

John KoopmanH. Kuipers uit Emmen pakt de winst op de eerste overnachtvlucht Limoges A22. Namens de Fondclub, van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

Hallo mijn naam is Henk Kuipers ook wel man het de hoed genoemd.

Winnaar van Limoges 4 Juni 2022

Met deze wedunaar van 2019-4736449 geklokt op een tijd van 9:32.

De verzorging heel simpel enten verplicht schoon water het hele jaar door Mariman kweek een volle bak. savonds klein schepje snoepzaad plus 4 a 5 pinda's. Verder geen verplichting een uur vliegen. Jonge duiven ook niet met een vlag.

 

 

V.d wegen Theelen eigen kweek van kalkeren bij huis Theelen. C & G. Koopman uit Ermerveen pakken de winst op de eerste dagfondvlucht Sourdun E21, met hun topduif "COBY"

Namens de fondclub van harte gefeliciteerd met deze prestatie.

Bedankt voor jullie felicitaties! We hebben hieronder een foto alsook een stamkaart toegevoegd.

 

Coby is onze  beste duif in 2022 in de laatste 5 weken was ze drie keer eerste van ons hok. Ze was ook twee keer eerste van de afdeling. De eerste overwinning was Dreis Bruck van 17.461 duiven. De tweede overwinning was van Sourdun, waarbij ze de 1e was van 5.475 duiven en tevens de snelste van 12.000 duiven. 

We zijn ontzettend blij om zo’’n duif bij ons op het hok te hebben. We hopen dat ze dit jaar nog een keer zo’n mooie prestatie kan neerzetten.

 

Met vriendelijke groeten,

 

 

John Koopman