Reportages vlucht overwinnaars 2020,


Gebr Schrik Ter Apel winnaars van de wedvlucht Chalon en Champagne J37. Namens de Fondclub van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

De laatste jonge duiven vlucht vond plaats op zaterdag 12-09-2020 Chalons en Champagne.

Naar deze vlucht hebben we erg uitgekeken en de duiven dan ook goed op voorbereid.

De winnende de duif is een duivinnetje (4756333) die erg gemotiveerd was en dan ook als een speer naar binnen schoot.

Dit was voor ons een super mooie afsluiting van het seizoen en van een heel bijzonder jaar.

 

 

Vriendelijke groet,

 

Gebr. Schrik Martha Lasterie winnares van de wedvlucht Burdinne. Namens de fondclub van harte gefeliciteerd.

Martha Lasterie, spelend vanaf 2016 zelfstandig,  ze speelt alleen met de jongen duiven.

Dagelijks hou ik me bezig met het runnen van een voer zaak, lasterieshop in Schoninghsdorf Duitsland net over de grens bij Zwarte Meer. Dit doet ze overguns al jaren met heel veel plezier.

Bij een bezoek aan de zaak word u altijd hartelijk ontvangen onder het genot van een heerlijk bakje koffie of thee.

De vlucht overwinnaar is een blauwe doffer en is voor 100% een Heremans duif.

Sinds vorige week zijn de duiven gescheiden. Even voor het inkorven mogen ze een half uurtje bij elkaar ….

Hier word Beyers en Vanrobaeys gevoerd......Gaby Vandenaabele en Lasterie speciaal, en 1 dag voor het in korven top energie.G. en J. Witteveen uit Flinsterwolde, winnaars van de wedvlucht Arlon J35. Namens de Fondclub van harte gefeliciteerd.

Al  verscheidene jaren beoefenen wij Gerard en Janita de duivensport. Hier beleven wij samen veel lol aan .

Door fulltime banen en in ploegendienst houden wij de verzorging zo simpel mogelijk.

De jonge duiven voeren wij Jan Keen van Beyers en aan het eind van de week komt er nog een beetje energy van Beyers bij . Door het water komt 2x per week Belgasol. Zo houden we de duiven een beetje op peil. Daarnaast als het weer het toelaat dan lappen we de duiven ook nog 2 x in de week zo’n 30 km. Dit doen we ook omdat ze naar ons zin bij huis niet super vliegen. Wij scheiden de jonge duiven niet, wel mogen ze nestjes bouwen maar we laten ze niet op jongen komen. Het is een gezellige boel in het duivenhok, op de gekste plekjes zien we duiven nestjes bouwen.

Tijdens de start van het jonge duiven-seizoen begonnen we met 60 jongen, tot dan nog geen enkele jong kwijt. Dus geen last van roofvogels of dat komt van onze tuin-buizerd zeg het maar.

Onze eerste duif op Arlon 399 km de 4760463 moest volgens de meldsite 11.36 geklokt zijn wilden we vroeg liggen. Onze schrik was des te groter toen we achter het hok een duif aan zagen komen op 11.32. Op 11.33 klokten we na een ererondje onze duif. Deze duif is uit onze eigen kweek maar verderop in de stamboom zie je TJ en J Elzinga uit  Harkema , P van de Haar uit Staphorst en van de combinatie Hilbrands uit Finsterwolde

Het was voor ons als combinatie weer een mooi duivendagje met twee vluchten, op beide vluchten werden we ook eerste in de vereniging, dus ging weer mooi.

 

Vanuit Finsterwolde een duivengroet van,

 

Gerard en Janita Witteveen.

Gerard met de jonge duiven.

Janita voor de hokken.Klaas Talen uit Meppel, wint de wedvlucht Fay aux Loges met grote voorsprong. Namens de fondclub van harte gefeliciteerd.

De 1e prijs werd met overmacht gewonnen in de fondclub maar ook in sector 4. In de sector was de voorsprong 17 minuten op nummer 2 (22 km). Bij thuiskomst heeft ze ook nog eens 2 minuten verzeten. O.b.v. de meldingen van sector 3 had ik berekend dat als ik om 16.46 uur een duif zou hebben, er een snelheid van 1300 mpm gemaakt was. En vervolgens krijg je een duif een tweetal minuten eerder, ze viel eerst op de nok van het hok en ging daarna op de ren, net boven de spoetnik zitten. Uiteindelijk lukte het me om haar in beweging te krijgen. Dit moest een vroege duif zijn, ze is ongeveer 10 minuten later gemeld en ze was op dat moment de 1e gemelde in de afdeling. Veelbelovend en vanaf dat moment afwachten wat de concurrentie op de verdere afstanden zou gaan doen. Vanwege de westenwind hield ik rekening met het vallen van vroegere duiven aan de oostkant van de afdeling. Gelukkig was dit niet het geval.

De vader van de 079 komt bij Gerard van den Berg – Ijsselmuiden weg, hij is een zoon van Kaka (uit het teletekst koppel), Kaka vloog 6x bij de eerste 100 op een NPO vlucht. De Kaka was gekoppeld met een kleindochter van Lorenzo x Olympic Nicole.

De moeder van de 079, die in 2017 2e asduif Reest en Vecht was, komt uit een rechtstreekse van Jan de Ruiter – Teuge (zoon van de 400) x een dochter van de broer van de 138. Uit de 400 van Jan de Ruiter zijn veel goede duiven gekomen, de lijn van de, gekweekt door de comb. Vloedbeld uit Meppel, presteert super. De 138 zelf won de 10e Le Mans 2005 tegen 99.000 duiven.

De vlucht overwinnaar.

De hokken van Klaas Talen.Henri Hoeks uit Bovensmilde, overwinnaar op een loodzware Bergerac, namens de fondclub van harte gefeliciteerd.

Winnaar Bergerac FNN: Henri Hoeks uit Bovensmilde

In het weekend waarin de vluchten vanwege de hoge temperaturen werden afgelast, stond voor de marathonliefhebbers Dax op het programma. Deze vlucht werd ingekort en op vrijdag 7 augustus werden de duiven om 10.00 uur gelost in Bergerac. Het werd een ‘kraker van jewelste’. Pas op zaterdagavond om 19.33 uur werd de winnende duif geklokt door de bekende fond specialist Henri Hoeks uit Bovensmilde, die hiermee de zoveelste overwinning aan zijn erelijst kan toevoegen.

 

De winnende duivin 17-420 vloog dit seizoen al een 3e in de afdeling op de zware Sint Vincent en nu dus de 1e in de afdeling 10 en tevens eerste in de Fondclub Noord Nederland van 170 duiven.

Ze vloog tot nu toe 5 prijzen op 5 vluchten en tot dit seizoen niet bijzonder vroeg, maar Henri had erg veel vertrouwen in haar en dat dit terecht was, laat ze duidelijk zien.

“Ze zou eigenlijk niet mee, want ze zat op 4 dagen broeden. Maar omdat ik niet meer dan zes 3-jaarse en ouder heb, heb ik toch het gokje gewaagd omdat ze een goede drive had”.

Helaas zijn van de acht teletekstduiven van vorig jaar er zes verdwenen van het hok en met de africhting. Dat betekent ieder jaar weer bijna een nieuwe ploeg creëren. Gelukkig zit er voldoende kwaliteit in het kweekhok om dit mogelijk te maken. Heel af en toe wordt er wat bij gehaald, maar alleen uit uitzonderlijke duiven.

De vader van de winnende duivin komt uit een  rechtstreeks Jelle Jellema uit broer x zus Daphne x een zus van miss Gijsje. De 2e duif komt uit Yolanthe 4e beste duif van Nederland in 2009 en grootmoeder van 3 x een 1e NPO. De duiven kwamen op deze zware vlucht prima naar huis, want alle 10 weten ze de thuisbasis weer te bereiken. Henri speelt er 7 van de 10 in de prijzen. 

 Jeroen Dedden uit Darp, met grote overmacht...overwinnaar van de wedvlucht Sens. Namens de fondclub van harte gefeliciteerd met deze prestatie.

Mijn naam is Jeroen Dedden ik kom uit het dorpje Darp gemeente Westerveld.

Op zaterdag 18 juli hebben we de dagfond vlucht Sens 2 gehad.

‘s Morgens 7 uur werden de duiven gelost. Ik had 19 duiven mee op de vlucht voor een afstand van mij 521 km.

Om 13.21.38 werd de duivin 1060217 van 2016 geconstateerd. Het bleek de snelste te zijn van heel afdeling 10.

Zij kwam uit de goeie hoek aangestormd en na twee rondjes vliegen meteen op de klep.

Het is een mooie blauwe duivin niet groot van stuk, maar wel goed van bouw ze vliegt op dubbel weduwschap.

Ze is uit het goede hout gesneden want de nestgenoot  1060218 Rob vloog ook al een 1e NPO Troyes...!!

Ik hoop dat we in de toekomst nog veel kunnen genieten van onze sport hobby en dat ieder op zijn eigen manier.

 Deze week feliciteren we Jan Broersma uit Roodeschool, met zijn overwinning op de overnacht klassieker...St. Vincent.

“Vale Bergerac” van Jan Broersma, Roodeschool winnaar St. Vincent

 

Om 15.28.09 uur  tikt de  ‘Vale Bergerac’ na een vlucht van 1236km de antenne bij Jan Broersma in Roodeschool aan. Met een snelheid van 1050 meter klopt hij de overige 324 duiven in de hele fondclub. Een geweldige prestatie op deze zware vlucht. De “Vale Bergerac” kreeg zijn naam, omdat hij vorig jaar Jans eerste duif was van Bergerac en toen nummer 5 was tegen 333 duiven. We hebben het hier dus over een geweldige klepper. Hij wordt op nest gespeeld en had met inkorven een jong van één week oud in de nestschotel liggen. In de voorbereiding had hij aan training al 1500 km onder de vleugels. Hij stamt uit een duivin rechtstreeks van de onlangs overleden Tonnie van Dam uit Hattemerbroek. Uit deze duivin komen meerdere goede duiven. Zie ook de stamboom. Van de 7 ingekorfde duiven speelde Jan er 6 in de prijzen. Proficiat!Deze week feliciteren we de Gebr. Schrik uit Ter Apel, met hun overwinning op de eendaagse fondvlucht Troyes.

Zaterdag 4 Juli stond de wedvlucht Troyes op het programma.

Door de weersomstandigheden was dit uitgesteld naar maandag 6 Juli.

Onze duiven waren op dat moment in een hele goede vorm.

Dit kon je terug zien in de uitslag van Troyes.

Winnende duif 18-4721180 een goed gebouwde duivinnetje vloog vorig jaar de 1e nationaal Chateaudun  

En een 7e nationaal Vierzon en nu ook nog eens 1e NPO Troyes.