Beste duivensportvrienden en vriendinnen,

 

Namens het bestuur van de Fondclub Noord Nederland wil ik graag een woord tot jullie richten. Wij hadden de voorbereidingen voor het vliegseizoen nog maar net rond of de coronacrisis brak uit. Wat dat allemaal teweeg heeft gebracht, hoef ik u niet te vertellen. Hoewel wij duivenliefhebbers maar al te goed weten wat wachten is, duurde het nu wel erg lang voor we mochten starten. Uiteraard is de volksgezondheid belangrijker dan duivensport, maar als je ze er voor klaar hebt zitten, wil je graag los. Voor velen onder ons werd het geduld zwaar op de proef gesteld. Mede door de inspanningen van de “Coronawerkgroep afdeling 10” heeft de duivensport groen licht gekregen. Seizoen 2020 is inmiddels van start gegaan met vluchten vanuit Duitsland. Als we de richtlijnen van het RIVM opvolgen, kan er dus gewoon gevlogen worden. Voor alsnog zijn het africhtingsvluchten, maar dat is alvast meer dan niets. Wellicht binnenkort is ook competitie in de duivensport weer toegestaan.

 

Als bestuur houden wij de ontwikkelingen rond de versoepelingen in de gaten. Inmiddels begrijp ik, dat er in Frankrijk gelost mag worden, België blijft gesloten. Kortom: veel is nog onzeker en wekelijks veranderen er zaken. Wij spreken de hoop uit, dat er dit seizoen nog wel een aantal vluchten van de ‘lange adem’ vervlogen kunnen worden. Of er nog kampioenschappen enz. komen weten we nu nog niet. Zodra daarover meer duidelijk wordt, zullen wij daar ook invulling aan gaan geven, zoals jullie van ons gewend zijn.

 

Omdat er dus steeds veel verandert, zullen we dit jaar hoogstwaarschijnlijk geen boekje uitgeven, maar zoveel mogelijk communiceren via onze website. Hou de site dus in de gaten!

 

Wij wensen jullie veel succes en plezier met de vluchten en bovenal een goede gezondheid toe.

 

 

Namens het bestuur FNN.

 

 

Sjonnie Vrieze (voorzitter)